Benni Plus

"Benni plus" raspolaže savremenom opremom za proizvodnju osvežavajućih bezalkoholnih napitaka, sirupa i voćnih nektara, poseduje sopstveni vozni park, što omogućava efikasno snabdevanje kupaca.

Uspešno poslovanje je postignuto konstantnim radom na poboljšanju kvaliteta, instaliranjem savremene proizvodne opreme, nabavkom najkvalitetnijih sirovina i ispunjavanjem sve oštrijih zahteva sa aspekta bezbednosti proizvoda kao i zapošljavanjem visokoobrazovanih kadrova.

 

USKORO PRODAVNICA USKORO

 

 

Sve je počelo u ranoj 1994-oj, kada porodica Ilić osniva malu zanatsku radnju za proizvodnju osvežavajućih bezalkoholnih napitaka u naselju Nikola Tesla, opštini Niška Banja u Nišu.

U početku se proizvodio Klaker, Šumska jagoda, Cola, Orange i soda voda. Tada je u Nišavskom okrugu radilo preko 60 konkurentnih radnji sličnih veličina. Jedini način da se napravi razlika bio je da se izaberu najbolje sirovine i stvaranje jedinstvenih ukusa.

Kombinacija vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivog ukusa radila je u praksi.

Ubrzo, Benni Klaker, Šumska jagoda, Cola, Orange i soda voda postali su omiljeno piće u Nišu i okolini.

 

 


 

Od početka rada politika kompanije se zasnivala na kvalitetu proizvoda i dobrim odnosima sa partnerima, što je doprinelo da se i pored jake konkurencije “Benni plus” održi kao uspešna kompanija na tržištu Srbije.

 

Uspešno poslovanje je postignuto konstantnim radom na poboljšanju kvaliteta, instaliranjem savremene proizvodne opreme, nabavkom najkvalitetnijih sirovina i ispunjavanjem sve oštrijih zahteva sa aspekta bezbednosti proizvoda kao i zapošljavanjem visokoobrazovanih kadrova.

"Benni plus" raspolaže savremenom opremom za proizvodnju osvežavajućih bezalkoholnih napitaka, sirupa i voćnih nektara, poseduje sopstveni vozni park, što omogućava efikasno snabdevanje kupaca.

Stalna briga o kvalitetnom i po krajnjeg potrošača bezbednom proizvodu, opredelilo je rukovodstvo preduzeća da svoju politiku kvaliteta uskladi sa zahtevima standarda SRPS ISO 9001:2008 i HACCP.

Stalna briga o ispunjenju zahteva kupaca je predmet svakodnevnih analiza i putokaz za dalji razvoj preduzeća.

 

Naša Vizija

 

Naša vizija je da dinamičnim promenama u društvu i poslovanju, kao i izazovima koje pred nas predstavlja budućnost:

 • Zadržimo konkurentnu prednost koja je bazirana na lojalnosti naših potrošača;
 • Osvojmo nova trzišta, pri čemu nam je osnovni motiv postizanje i održavanje visokog stepena satisfakcije, kako potrošača, tako i naših poslovnih partnera;
 • Sveprisutnost i dostupnost svih naših proizvoda na svakom mestu i u svakom trenutku u trgovačkom sektoru.

Naša Misija

 

Pozitivno menjanje stvarnosti i dovođenje firme na nivo visoko organizovanih, tehonološki superiornih i profitno orijentisanih poslovnih sistema.

To ostvarujemo kroz:

 • Modernije strateško vođstvo;
 • Jačanje svih procesa u organizaciji;
 • Uspostavljanje veće odgovornosti u operativnom rukovođenju;
 • Perfekciju u programiranju kvalitetne i masovne tržišne prisutnosti.
 

"Benni plus” poseduje građevinsko zemljište ukupne površine od 10.000m2 na jednoj lokaciji, na kojoj je smeštena upravna zgrada, kompletna proizvodnja, magacinski prostor gotovih proizvoda, magacinski prostor sirovina i repromaterijala, i parking prostor za vozni park.

“Benni plus” je u 2009-oj godini plasirao na tržište novu robnu marku “Vitas”, to su negazirana osvežavajuća bezalkoholna pića proizvedena od najkvalitetnijih sirovina: konzumnog kristal-šećera saharoze, glukozno-fruktoznog sirupa, voćnih baza i koncentrata, prirodnih i prirodno-identičnih aroma.

U 2011-oj godini je plasirao novu robnu marku “the Best”, to su niskoenergetska gazirana i negazirana osvežavajuća bezalkoholna pića.

 

"BENNI PLUS" poseduje savremeni vozni park, što omogućava efikasno snabdevanje kupaca, sa vozilima raznih nosivosti, i to od 1 do 24 tone, pa zbog toga količina robe nije preduslov kako bi se ona odvezla do krajnjeg kupca i onda kada se ukaže potreba za vanrednom isporukom robe.

Isporuka je brza i sigurna na bilo kojoj lokaciji u Srbiji u roku od 24h do naših cenjenih kupaca.

Takođe posedujemo i putnička vozila koje koriste naši komercijalisti na terenu za obilazak poslovnih partnera kao i za prevoz manjih količina poručene robe.

Od osnivanja svakodnevno radimo na razvoju i unapređenju naših usluga i kvalitetu naših proizvoda. Fokusirani na potrebe našin kupaca, postali smo poželjan partner mnogim poslovnim partnerima.

 

 


 

Proizvodi “Benni”

 

Svi proizvodi pod robnom markom “Benni”, proizvedeni su od najkvalitetnijih sirovina. Ključni sastojak je voda, dodavanjem konzumnog kristal-šećera saharoze, glukozno-fruktoznog sirupa, prirodnih i prirodno-identičnih aroma, baza i koncentrata, i idealnom ravnotežom sode, dobijamo vrhunsko osvežavajuće bezalkoholno piće koje osvaja svakog ko proba.

Gazirana osvežavajuća bezalkoholna pića Cola, Klaker žuti, Klaker crveni, Orange, Kokta, Egzotik, Bitter Lemon, Limun i Spirit proizvode se u PET ambalaži od 2L. Cola, Klaker žuti, Klaker crveni, Orange, Kokta, Egzotik, Bitter Lemon i Spirit proizvode se u PET ambalaži od 0,5L.

 

Proizvodi “Vitas”

 

Proizvodi pod robnom markom “Vitas”, proizvedeni su od najkvalitetnijih sirovina. Ključni sastojak je voda, dodavanjem konzumnog kristal-šećera saharoze, glukozno-fruktoznog sirupa, prirodnih i prirodno-identičnih aroma, baza i koncentrata, dobijamo vrhunsko osvežavajuće bezalkoholno piće.

Negazirana osvežavajuća bezalkoholna pića Kajsija, Limunada, Borovnica, Juicy, Višnja, Ananas, Breskva i Jabuka proizvode se u PET ambalaži od 2L. Kajsija, Limunada, Borovnica i Breskva proizvode se u PET ambalaži od 0,5L. Kajsija, Jabuka, Borovnica i Narandža proizvode se u doypack ambalaži od 0,2L.

 

 

Proizvodi “The Best”

 

Ovi proizvodi su niskoenergetskog sadržaja. Gazirana osvežavajuća pića su bez šećera sa veštačkim zaslađivačima, a negazirana osvežavajuća pića su sa 2% šećera i veštačkim zaslađivačima.

Gazirana osvežavajuća bezalkoholna pića Cola i Oranž proizvode se u PET ambalaži od 2L.

 

 

 

Sirupi

 

Sirupi za spravljanje osvežavajućih bezalkoholnih pića Limun, Narandža, Borovnica i Višnja proizvode se u PET ambalaži od 1L.

 

 

 

 

Voćni nektar

 

Voćni nektar sa 50% voća Breskva, Pomorandža i Jabuka, pasterizovani, bez konzervansa. Ovi proizvodi dostupni su u doypack ambalaži od 0,2L.

 

 

 

Niskoenergetsko osveženje

 

Negazirana osvežavajuća bezalkoholna pića Borovnica, Jabuka, Breskva, Juicy, Kajsija, Limunada i Multivitamin sa 8 vitamina, proizvode se u PET ambalaži od 2L.

 


 

Na temeljima tradicije duge dve decenije, u kompaniji „Benni plus“ proizvode se i plasiraju na tržište kvalitetni bezalkoholni napici, sirupi i voćni nektari koji potrošačima pružaju osveženje i vitalnost tokom čitavog dana.

 

Proizvodni program preduzeća “Benni plus” je :

 

 • proizvodnja gaziranih osvežavajućih bezalkoholnih napitaka;
 • proizvodnja negaziranih osvežavajućih bezalkoholnih napitaka;
 • proizvodnja sirupa za spravljanje osvežavajućih bezalkoholnih napitaka;
 • proizvodnja voćnih sokova-nektara (kašastih, mutnih i bistrih);
 • proizvodnja osvežavajućih napitaka niske energetske vrednosti;
 • proizvodnja PET ambalaže.

 

Za proizvodnju napitaka i nektara koristimo vodu iz izvora "Studena", koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora u Evropi. Kvalitet i zdravstvenu ispravnost vode kontroliše "INSTITUT ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA" u Nišu. Voda prolazi određeni tretman koji se sastoji iz dekarbonizacije (omekšavanja) i dehlorisanje vode.

Sam tehnološki postupak odvija se kroz operacije pripreme šećernog sirupa i otakanja gotovog proizvoda.

Šećerni sirup se priprema u tzv. "sirupani" gde se šećer direktno rastapa i razbija tzv. "triblenderom" koji obezbeđuje cirkulaciju "belog sirupa" kroz usipni koš za šećer do tanka. U samom tanku se obezbeđuje dodatno mešanje sirupa motor-reduktorom. Beli sirup se zatim prepumpava u jedan od tri spremnika za gotov sirup preko grupe filtera za grubu i finu filtraciju. Istovremeno, dozir-pumpom se u struju belog sirupa injektuju odmerene količine konzervansa, aroma, vitamina, baza, emulzija i dr.

 

Gotov sirup se zatim šalje na flaširanje preko "PREMIX" uređaja, na jednu od dve linije za punjenje:

Linija za gazirane napitke sastoji se iz vazdušnog transportera boca, ispiračice boca, punjača i zatvaračice (monoblok), etiketirke, termo-tunela i rotopak-a (uvijanje palete u streč foliju). Sirup se preko "PREMIX" uređaja meša sa određenom količinom prethodno ohlađene dezaerisane i gazirane vode, a zatim se otače preko ventila punjača. Na ovoj liniji se toče i sirupi za spravljanje osvežavajućih bezalkoholnih napitaka.

Linija za negazirane napitke u svom sastavu, pored standardnih mašina (ispiračica, "PREMIX", punjač, zatvaračica, etiketirka, termo-tunel, rotopak), ima i pločasti paster kojim se obezbeđuje trajnost naših proizvoda.

 

Posedujemo i liniju za pakovanje u doypack ambalaži, kako voćne nektare, tako i osvežavajuće napitke.

Kvalitet i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda kontroliše "JUGOINSPEKT" - Beograd i "INSTITUT ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA" - Niš

Treba napomenuti da se PET ambalažom snabdevamo sa dve vlastite duvaljke.

Svi tehnološki procesi u preduzeću "BENNI PLUS" D.O.O. usklađeni su sistemima upravljanja kvalitetom prema zahtevima standarda SRPS ISO 9001: 2008, i principima HACCP-a.

 

 

 


 

BENNI PLUS

 


 


 

 

BENNI PLUS

 

Naselje Nikola Tesla

ul. Kragujevački Oktobar br. 55

Niš, Niška Banja 18110

 

Tel: +381 18 542 876

Tel: +381 18 542 433

 

Web: www.benniplus.com

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

 

 

 

  

 

Read 3644 times

KONTAKT

  POSLOVNA MREŽA
 

IVAN MITIĆ

DIREKTOR

Tel: 064-114-8881

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
 

Poslovna mreža